Η Pet Mobility δημιουργήθηκε τον χειμώνα του 2015 από μία ομάδα φιλόδοξων και εφευρετικών Ελλήνων κτηνιάτρων και μηχανολόγων. Έχοντας ως όραμα ένα ελπιδοφόρο μέλλον, δημιούργησαν το πρώτο Ελληνικό αναπηρικό τροχήλατο για κατοικίδια ζώα εξίσου ανταγωνιστικό με αυτά που παράγονται στο εξωτερικό!

Η ιδέα των αναπηρικών αμαξιδίων για τα κατοικίδια βασίζεται σε αυτή των ανθρωπίνων και σκοπός είναι να εξυπηρετεί τις φυσικές ανάγκες των ζωών για ελεύθερη και ανεξάρτητη μετακίνηση. Η λογική του αναπηρικού αμαξιδίου είναι να μπορούν τα παραπληγικά και τετραπληγικά ζωάκια να κινούνται στο σπίτι και στο φυσικό τους περιβάλλον με την ιδία άνεση όπως τα υπόλοιπα ζωάκια. Η κίνηση του ζώου βασίζεται στα λειτουργικά του πόδια και το καροτσάκι του παρέχει την αυτοδυναμία που χρειάζεται.

Ο ελληνικός σχεδιασμός και η κατασκευή του διαφέρουν καθώς τα τροχήλατα της Pet Mobility:

• προσφέρουν ασφάλεια, άνεση και ελευθερία κίνησης σε ανάπηρα ζώα

•αποτελούνται από ελαφρύ κράμα αλουμινίου

•προσδένονται με έναν εύχρηστο, ανθεκτικό ιμάντα από το ζώο, για να μπορεί να κινείται

•οι τροχοί τους παρέχουν άνετη πορεία σε όλα τα οδοστρώματα και μπορούν να σηκώσουν πολλαπλάσιο βάρος του ζώου

•το χρώμα ποικίλει ανάλογα το φύλο και είναι κατάλληλο για τα ζώα

•σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα

Σκοπός της Pet Mobility είναι να προσφέρει στα παραπληγικά ζωάκια την άνεση της αυτόνομης και ελεύθερης μετακίνησης αλλά και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει στον ιδιοκτήτη την ασφάλεια του κατοικίδιου του καθ' όλη την διάρκεια χρήσης του αμαξιδίου.

Διαβάστε περισσότερα για το εξαιρετικό αυτό εγχείρημα εδώ: www.petmobility.gr

"Η εξέλιξη και η βελτίωση για μας είναι τρόπος ζωής... έτσι διαρκώς σχεδιάζουμε και εξετάζουμε κάθε πιθανή εξέλιξη του αμαξιδίου."

Petmobility team