ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ PETEAT

Η φρεσκομαγειρεμένη τροφή είναι λιγότερο επεξεργασμένη από οποιαδήποτε άλλης μορφής τροφή του εμπορίου ενώ είναι απολύτως ασφαλής συγκριτικά με το ωμό φαγητό. Επιπλέον, όλα τα μενού είναι ειδικά μελετημένα ώστε να είναι πλήρη, υγιεινά και εύγευστα. Τα κόπρανα του σκύλου λιγοστεύουν, καθώς αφομοιώνονται καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά της τροφής και δεν προσλαμβάνεται τίποτα περιττό. Οι αλλεργίες του σκύλου μειώνονται καθώς απουσιάζουν από την τροφή προϊόντα καλαμποκιού, κρεατάλευρα και κάθε μορφής υποπροϊόντα. Τέλος, κανένα από τα προϊόντα της Peteat δεν περιέχει συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, τεχνητά αρώματα και χρωματισμούς. Οι πρώτες ύλες διαλέγονται προσεκτικά και είναι κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα ο σκύλος να αποκτά ευεξία, αυξημένη διάθεση, λαμπερό τρίχωμα και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής!

Υπάρχουν 2 τρόποι παραγγελίας. Είτε μέσω του eshop μας είτε μέσω τηλεφώνου. Εάν είναι η πρώτη φορά που παραγγέλνετε σας προτείνουμε να μας καλέσετε για να φτιάξουμε μαζί την αναλυτική καρτέλα του σκύλου σας και να καταλήξουμε στην ποσότητα και το μενού που θα σας ετοιμάσουμε. Η τροφή παραδίδεται σε εσάς φρεσκομαγειρεμένη, χωρισμένη σε πακέτα κενού αέρος που αντιστοιχούν στην ποσότητα που χρειάζεται να καταναλώσει ο σκύλος σας και διατηρείται στο ψυγείο για 7 ημέρες. Στην περίπτωση που παραγγείλετε περισσότερες από 7 μερίδες, μπορείτε να τις συντηρήσετε στην κατάψυξη.

Η τροφή της Ρeteat αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στη διατροφή του σκύλου. Ο συνδυασμός με άλλου τύπου τροφή είναι πιθανό να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές στο σκύλο, καθώς η κάθε τροφή έχει διαφορετικό τρόπο πέψης.

Ο σκύλος δεν είναι καθαρά σαρκοφάγο ζώο. Η διατροφή του μπορεί και πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία συστατικών. Οι υδατάνθρακες μαγειρεύονται έτσι ώστε να είναι εύπεπτοι και να μπορεί ο σκύλος να αφομοιώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους, όπως φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες, ψευδάργυρο κ.ά.. Τα λαχανικά και τα φρούτα πολτοποιούνται για καλύτερη χώνεψη και δεν λείπουν από κανένα γεύμα της Ρeteat, καθώς είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, μεταλλικών στοιχείων και μιας μεγάλης ποικιλίας βιταμινών.

Σε γενικές γραμμές, τα ζωικά υποπροϊόντα είναι αυτά που περισσεύουν από τα σφαγεία. Για παράδειγμα, κομμάτια από το κοτόπουλο ή την αγελάδα που δεν μπορούν να καταναλωθούν από τους ανθρώπους. Τέτοια κομμάτια μπορεί να είναι το δέρμα, τρίχωμα, αυτιά, οστά κ.ά.. Σε όλους μας μπορεί να γίνει κατανοητό, ότι τροφές που περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα, όχι μόνο δεν αποτελούν ολοκληρωμένη διατροφή για έναν σκύλο, αλλά μπορεί να του προκαλέσουν ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Η φρεσκομαγειρεμένη τροφή της Peteat είναι ελεύθερη από κάθε μορφής υποπροϊόντα, καθώς για τη παρασκευή των γευμάτων χρησιμοποιείται αποκλειστικά φρέσκο κρέας φιλέτο, χωρίς κόκαλα και όχι σε μορφή κιμά. Όλες οι πρώτες ύλες της Peteat είναι κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση.

Όλοι οι σκύλοι αγαπούν το φαγητό, πόσο μάλλον τη φρεσκομαγειρεμένη τροφή! Οι δοσολογίες που σας προτείνουμε είναι κατά προσέγγιση και πάντα λαμβάνουμε υπόψιν την ηλικία του σκύλου, το επίπεδο δραστηριότητάς του και το μεταβολισμό του. Αν, βέβαια, παρατηρήσετε αυξομειώσεις στο βάρος του σκύλου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή διαχείριση του βάρους του.

Ναι. Και οι 6 συνταγές της Peteat δεν περιέχουν γλουτένη και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από σκύλους που έχουν δυσανεξία σ’ αυτήν την πρωτεΐνη.

Το μαγειρευτό φαγητό της Ρeteat δεν έχει καθόλου συντηρητικά, ούτε ενισχυτικά γεύσης. Η απολαυστική γεύση και η μυρωδιά του οφείλονται στο φρέσκο κρέας και τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε, όλα κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το φαγητό της Peteat μαγειρεύεται στο πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό εργαστήριό μας στη Μεταμόρφωση Αττικής. Η κουζίνα μας έχει πιστοποιηθεί από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών και λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του HACCP. Όλα τα προϊόντα μας έχουν ελεγχθεί και αναλυθεί από τα Χημικά Εργαστήρια ArC Laboratories A.E. 

Η Peteat είναι η πρώτη κουζίνα με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό για σκύλους στην Ελλάδα που έχει αδειοδοτηθεί από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών το 2014.

Και τα έξι μενού της Peteat είναι πλήρη. Το σκυλάκι σας μπορεί να τα δοκιμάσει όλα και να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο γευστικά. Στην περίπτωση που ο σκύλος σας χρειάζεται διαφορετικό μενού λόγω κάποιας πάθησης, αλλεργίας ή άλλης ιδιαιτερότητας, υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένου κλινικού διαιτολογίου που διαμορφώνεται από τον εξειδικευμένο κτηνίατρο της Peteat.

Ο κύριος Ιάκωβος Κωνσταντινίδης- Κτηνίατρος DVM, ο οποίος ειδικεύεται στο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό για σκύλους, είναι ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος της Peteat. Με τις συμβουλές του διαμορφώθηκαν όλα τα μενού, ενώ αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου τα κλινικά διαιτολόγια. Επίσης, όλοι οι κτηνίατροι που υποστηρίζουν την Peteat και μπορούν να σας συμβουλέψουν σε θέματα διατροφής με μαγειρευτό φαγητό βρίσκονται, σε αναλυτική λίστα ανά περιοχή ,στην ιστοσελίδα μας, στην κατηγορία “Κτηνίατροι”.

Τα γεύματα της Peteat σερβίρονται, ιδανικά, σε θερμοκρασία δωματίου, στις ποσότητες που πρέπει να καταναλώνει ο σκύλος. Ποτέ δεν δίνουμε καυτό ή πολύ παγωμένο φαγητό στον σκύλο διότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί γαστρεντερικό πρόβλημα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε την ημερήσια ποσότητα που πρέπει να καταναλώνει ο σκύλος σας!

Το φαγητό της Peteat παραδίδεται φρεσκομαγειρεμένο και διατηρείται στο ψυγείο έως τρεις ημέρες. Αν για κάποιο λόγο δεν καταναλωθεί το φαγητό, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για ένα μήνα. 

Κάθε φορά που ξεκινάμε μια καινούρια διατροφή στο σκύλο μας, είναι καλό το πρώτο διάστημα να παρατηρούμε τακτικά το βάρος του. Αν αντιληφθείτε κάποια αισθητή διαφορά στα κιλά του, προσαρμόζετε αναλόγως τις μερίδες του. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συμπληρώσουμε την καρτέλα του και να σας ενημερώσουμε για την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνει ημερησίως ο σκύλος σας.

Όχι. Όλα τα γεύματα της Peteat είναι πλήρη χάρη στην ποικιλία των φρέσκων υλικών, αλλά και των λιπαρών οξέων που χρησιμοποιούμε. Κανένας υγιής σκύλος που τρέφεται με το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό της Peteat δεν χρειάζεται πρόσθετες βιταμίνες στο γεύμα του.

Στην περίπτωση που ο σκύλος σας έχει κάποια πάθηση, αλλεργία, αν είναι στειρωμένος ή έχει οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα (εγκυμοσύνη, θηλασμός, κουτάβια προχωρημένη ηλικία), ο κτηνίατρος της Peteat , κος Ιάκωβος Κωνσταντινίδης – κτηνίατρος DVM, ο οποίος ειδικεύεται στο φρέσκο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους, διαμορφώνει κλινικά εξατομικευμένα διαιτολόγια. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για να κάνουμε το καλύτερο για τον πιστό σας φίλο!

Ναι. Στην κατηγορία Γεύματα υπάρχει το πλήρες μενού Puppy ειδικά διαμορφωμένο για κουτάβια. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη σωστή και υγιή ανάπτυξή τους.

Ναι. Για σκύλους με αλλεργία στο σιτάρι υπάρχουν οι λιχουδιές Τζίντζερ- Καρότο και οι λιχουδιές Καλημέρας. Και οι δύο συνταγές παρασκευάζονται με αλεύρι ρυζιού και βρώμης (χωρίς γλουτένη). Οι λιχουδιές Χαρούπι Μπανάνα είναι χωρίς σιτηρά με αλεύρι πατάτας και χαρουπιού (Grain Free).

Ναι. Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιεί η Peteat είναι κατάλληλα και απαραίτητα για την διατροφή του σκύλου. Οι ποσότητες των συστατικών είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε το κάθε μενού να είναι πλήρες σε θρεπτικά συστατικά. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της τροφής είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και όχι υποπροϊόντα.

Όλα τα μενού περιέχουν φρέσκα συστατικά στις ποσότητες που χρειάζεται για να είναι ολοκληρωμένη  η καθημερινή διατροφή του σκύλου. Για σκύλους με αυξημένες ανάγκες (εγκυμοσύνη, θηλασμός, χρόνιες παθήσεις) διαμορφώνονται κλινικά διαιτολόγια από τον κτηνίατρο της Peteat .

Το φαγητό μαγειρεύεται με προσοχή στις ελάχιστες επιτρεπτές θερμοκρασίες έτσι ώστε να καταστρέφονται όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που μπορούν να βλάψουν τον σκύλο ενώ συγχρόνως διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο η θρεπτική τους αξία.Ο βρασμός είναι η ασφαλέστερη μέθοδος καταστροφής των παθογόνων μικροοργανισμών.

Το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, οι χειροποίητες λιχουδιές και οι τούρτες προετοιμάζονται κατόπιν παραγγελίας και παραλαμβάνονται από το εργαστήριο της Peteat στην Μεταμόρφωση Αττικής. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κατ’οίκον παράδοσης σε όλη την Αττική (εκτός απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών) με κόστος μεταφορικών €5,00. Στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται αποστολές κατόπιν συνεννόησης.

Η ομάδα της Peteat εξυπηρετεί με delivery όλη την Αττική (εκτός απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών)  με κόστος μεταφορικών €5,00. Στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται αποστολές κατόπιν συνεννόησης.

Όποιο είδος τροφής και να δίνουμε στον σκύλο μας, είτε νωπή είτε ξηρή, πρέπει να μεριμνούμε για την στοματική του υγιεινή. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε καθαρά και υγιή τα δόντια του σκύλου μας, είναι το βούρτσισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι λιχουδιές της Peteat αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα με courier. Το κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται από το μέγεθος του πακέτου και από τον προορισμό αποστολής . Το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό μπορεί να αποσταλεί εντός ψυγείου σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης και το κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται ανάλογα με το βάρος και τον προορισμό αποστολής .Οι τούρτες είναι μόνο για παραγγελίες εντός Αττικής , καθώς η ευαισθησία του προϊόντος δεν επιτρέπει την αποστολή του.