Γιατί να προτιμήσω το μαγειρευτό φαγητό;

Επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένο από οποιαδήποτε άλλης μορφής τροφή του εμπορίου ενώ είναι απολύτως ασφαλές συγκριτικά με το ωμό φαγητό. Επιπλέον είναι υγιεινό, πλήρες και εύγευστο.

Μπορώ να δίνω στο σκύλο μου το φαγητό της Ρeteat μαζί με άλλου τύπου τροφή (ξηρά τροφή, κονσέρβα, ωμή τροφή);

Τα γεύματα της Ρeteat αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση στη διατροφή του σκύλου. Ο συνδυασμός με άλλου τύπου τροφή είναι πιθανό να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές στο σκύλο, καθώς η κάθε τροφή έχει διαφορετικό τρόπο πέψης.

Χρειάζεται ο σκύλος μου να τρώει υδατάνθρακες και λαχανικά;

Ο σκύλος δεν είναι καθαρά σαρκοφάγο ζώο. Η διατροφή του μπορεί και πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία συστατικών. Οι υδατάνθρακες μαγειρεύονται έτσι ώστε να είναι εύπεπτοι και να μπορεί ο σκύλος να αφομοιώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους, όπως φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες, ψευδάργυρο κ.ά.. Τα λαχανικά και τα φρούτα πολτοποιούνται για καλύτερη χώνεψη και δεν λείπουν από κανένα γεύμα της Ρeteat, καθώς είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, μεταλλικών στοιχείων και μιας μεγάλης ποικιλίας βιταμινών.

Πώς φροντίζω τη στοματική υγιεινή του σκύλου μου;

Όποιο είδος τροφής και να δίνουμε στον σκύλο μας, είτε νωπή είτε ξηρή, πρέπει να μεριμνούμε για την στοματική του υγιεινή. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε καθαρά και υγιή τα δόντια του σκύλου μας, είναι το βούρτσισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τι είναι τα ζωικά υποπροϊόντα και γιατί δεν πρέπει να τα δίνω στο σκύλο μου;

Σε γενικές γραμμές, τα ζωικά υποπροϊόντα είναι αυτά που περισσεύουν από τα σφαγεία. Για παράδειγμα, κομμάτια από το κοτόπουλο ή την αγελάδα που δεν μπορούν να καταναλωθούν από τους ανθρώπους. Τέτοια κομμάτια μπορεί να είναι το δέρμα, τρίχωμα, αυτιά, οστά κ.ά.. Σε όλους μας μπορεί να γίνει κατανοητό, ότι τροφές που περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα, όχι μόνο δεν αποτελούν ολοκληρωμένη διατροφή για έναν σκύλο, αλλά μπορεί να του προκαλέσουν ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τι κάνω αν ο σκύλος μου δείχνει να θέλει περισσότερο φαγητό;

Όλοι οι σκύλοι αγαπούν το φαγητό, πόσο μάλλον το φαγητό της Ρeteat! Οι δοσολογίες που σας προτείνουμε είναι κατά προσέγγιση και πάντα λαμβάνουμε υπόψιν την ηλικία του σκύλου, το επίπεδο δραστηριότητάς του και το μεταβολισμό του. Αν, βέβαια, παρατηρήσετε αυξομειώσεις στο βάρος του σκύλου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή διαχείρηση του βάρους του.

Υπάρχει μενού ελεύθερο γλουτένης (gluten free);

Ναι. Τα μενού με το κοτόπουλο και το πρόβατο δεν περιέχουν γλουτένη και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από σκύλους που έχουν δυσανεξία σ' αυτήν την πρωτεΐνη.

Έχει συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης το φαγητό της Peteat;

Το φαγητό της Ρeteat δεν έχει καθόλου συντηρητικά, ούτε ενισχυτικά γεύσης. Η απολαυστική γεύση και η μυρωδιά του οφείλονται στα φρέσκα λαχανικά και στο καθαρό κρέας που χρησιμοποιούμε.

Πού φτιάχνεται το φαγητό της Peteat;

Το φαγητό της Peteat φτιάχνεται στο πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό εργαστήριό μας στη Μεταμόρφωση Αττικής. Η κουζίνα μας έχει πιστοποιηθεί από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών και λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του HACCP.

Έχω ακούσει και για άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις που μαγειρεύουν για σκύλους. Τι κάνει την Peteat μοναδική;

Η Peteat είναι η πρώτη κουζίνα για σκύλους στην Ελλάδα που έχει αδειοδοτηθεί από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Ποιο μενού να διαλέξω για το σκύλο μου;

Και τα τέσσερα γεύματα της Peteat είναι πλήρη. Το σκυλάκι σας μπορεί να τα δοκιμάσει όλα και να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο γευστικά. Πιστεύουμε, βέβαια, πως θα δυσκολευτεί να επιλέξει! Στην περίπτωση που ο σκύλος σας χρειάζεται διαφορετικό μενού λόγω κάποιας πάθησης, αλλέργιας ή άλλης ιδιαιτερότητα, υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένου κλινικού διατολογίου που διαμορφώνεται από τον εξειδικευμένο κτηνίατρο της Peteat.

Συνεργάζεται η Peteat με κάποιον κτηνίατρο;

Ο κύριος Ιάκωβος Κωνσταντινίδης- Κτηνίατρος DVM, ο οποίος ειδικεύεται στο μαγειρεμένο φαγητό για σκύλους, είναι ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος της Peteat. Με τις συμβουλές του διαμορφώθηκαν όλα τα μενού, ένω αναλαμβάνει εξ'ολοκλήρου τα κλινικά διαιτολόγια. Επίσης, όλοι οι κτηνίατροι που υποστηρίζουν την Peteat και μπορούν να σας συμβουλέψουν σε θέματα διατροφής με μαγειρευτό φαγητό βρίσκονται, σε αναλυτική λίστα ανά περιοχή ,στην ιστοσελίδα μας, στην κατηγορία "Κτηνίατροι".

Πώς σερβίρω το φαγητό στο σκύλο μου;

Τα γεύματα της Peteat σερβίρονται, ιδανικά, σε θερμοκρασία δωματίου, στις ποσότητες που πρέπει να καταναλώνει ο σκύλος.

Πού και για πόσο διατηρείται το φαγητό της Peteat;

Το φαγητό της Peteat παραδίδεται φρεσκομαγειρεμένο, χωρισμένο σε μερίδες, και διατηρείται στο ψυγείο έως τρεις ημέρες. Αν για κάποιο λογο δεν καταναλωθεί το φαγητό, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για ένα μήνα.

Με ποιόν τρόπο μπορώ να υπολογίσω την ποσότητα φαγητού που χρειάζεται ο σκύλος μου;

Στην ιστοσελίδα μας , στην κατηγορία menu υπάρχει κάτω από κάθε πιάτο αναλυτικός πίνακας ημερήσιων δοσολογιών κατά προσέγγιση. Επειδή κάθε σκύλος είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές ανάγκες, οι ποσότητες που χρειάζεται σε φαγητό μπορεί να έχουν αποκλίσεις. Είναι καλό να ελέγχουμε τακτικά το βάρος του, έτσι ώστε αν υπάρξουν αλλαγές να διαμορφώσουμε ανάλογα και την ποσότητα της μερίδας τους. Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τί κάνω αν ο σκύλος μου έχει αυξομειώσεις στο βάρος του;

Κάθε φορά που ξεκινάμε μια καινούρια διατροφή στο σκύλο μας, είναι καλό το πρώτο διάστημα να παρατηρούμε τακτικά το βάρος του. Αν αντιληφθείτε κάποια αισθητή διαφορά στα κιλά του, προσαρμόζετε αναλόγως τις μερίδες του.

Χρειάζεται να προσθέσω βιταμίνες στο φαγητό της Peteat;

Όχι. Όλα τα γεύματα της Peteat είναι πλήρη χάρη στην ποικιλία των φρέσκων υλικών, αλλά και των λιπαρών οξέων που χρησιμοποιούμε. Κανένας υγιής σκύλος που τρέφεται με το φαγητό της Peteat δεν χρειάζεται πρόσθετες βιταμίνες στο γεύμα του.

Τί γίνεται αν ο σκύλος μου χρειάζεται ειδική διατροφή;

Στην περίπτωση που ο σκύλος σας έχει κάποια πάθηση, αλλεργία, αν είναι στειρωμένος ή έχει οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα, ο κτηνίατρος της Peteat Ιάκωβος Κωνσταντινίδης – κτηνίατρος DVM, ο οποίος ειδικεύεται στο μαγειρευτό φαγητό, διαμορφώνει κλινικά εξατομικευμένα διαιτολόγια. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για να κάνουμε το καλύτερο για τον πιστό σας φίλο!

Υπάρχει ειδικό μενού για κουτάβια;

Ναι. Ο κτηνίατρος που συνεργαζόμαστε αναλαμβάνει τη διαμόρφωση ειδικών διαιτολογίων, τα οποία απευθύνονται σε κουτάβια. Μ' αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη σωστή και υγιή ανάπτυξή τους.

Είναι τα συστατικά του φαγητού της Peteat κατάλληλα για τον σκύλο μου;

Ναι. Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιεί η Peteat είναι κατάλληλα και απαραίτητα για την διατροφή του σκύλου. Οι ποσότητες των συστατικών είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε το κάθε μενού να είναι πλήρες σε θρεπτικά συστατικά. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γευμάτων είναι πιστοποιημένα για ανθρώπινη κατανάλωση και όχι υποπροϊόντα.

Είναι το μενού της Peteat πλήρες για τον σκύλο μου;

Όλα τα μενού περιέχουν συστατικά στις ποσότητες που χρειάζεται για να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η καθημερινή διατροφή του σκύλου.

Χάνονται με το μαγείρεμα τα θρεπτικά συστατικά;

Τα συστατικά μαγειρεύονται με προσοχή στις ελάχιστες επιτρεπτές θερμοκρασίες έτσι ώστε να καταστρέφονται όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που μπορούν να βλάψουν τον σκύλο μας ενώ συγχρόνως διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο η θρεπτική τους αξία.

Πώς μπορώ να προμηθευτώ το φαγητό της Peteat;

Το φαγητό προετοιμάζεται κατόπιν παραγγελίας και παραλαμβάνεται από το κατάστημα της Peteat στην Μεταμόρφωση. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κατ'οίκον παράδοσης.